http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/387821mwa_banner_pool.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/553986mwa_banner_nevel.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/747089mwa_banner_veiligheid.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/743385mwa_banner_yellow_tank2.jpglink
 Uitvoeren van beheersmaatregelen totaal beheersplan veiligheid
There are no translations available.

Gepubliceerd: 16 april 2012 Laatste wijziging: 16 april 2012 www.denhaag.nl

 

Zijn tijdens periodiek wateronderzoek van uw natte koeltoreninstallatie legionellabacteriën aangetoond?
Meld dit dan bij het bedrijfsonderdeel Milieu en Vergunningen van de gemeente.

Legionella-uitbraak

Natte koeltoreninstallaties kunnen uitbraken van legionellose veroorzaken. Tot enkele honderden meters van een natte koeltoreninstallatie kunnen mensen besmet raken door legionellabacteriën in waternevel. In de zomer van 2006 vond een legionella-uitbraak plaats in Amsterdam, waarbij 31 mensen ziek werden en 3 mensen overleden. Een koeltoren bleek hier de bron te zijn. In andere Europese landen worden vaker patiënten gelinkt aan een koeltoreninstallatie omdat in deze landen goede meld- en registratiesystemen zijn voor deze installaties.

Waarom melden bij de gemeente?

Het meld- en registratiesysteem in de gemeente Den Haag wordt beter als iedereen melding maakt van verhoogde concentratie legionellabacteriën in de koeltoreninstallatie. Met deze informatie is het voor de GGD mogelijk om bij melding van een legionellosepatiënt direct te bepalen of deze persoon in de buurt is geweest van de koeltoren met een verhoogde concentratie legionella. Als er een sterk vermoeden is dat een koeltoren de mogelijke bron kan zijn, kan deze direct behandeld of stopgezet worden, waardoor wellicht meerdere ziektegevallen voorkomen worden. Wij verzoeken u daarom om watermonsters waarin legionellabacteriën zijn aangetoond direct te melden bij de gemeente, Dienst Stadsbeheer/ Bedrijfsonderdeel Milieu en Vergunningen.

Hoe kan ik melden?

- U kunt uw melding door middel van dit meldingsformulier legionella in uw natte koeltorens melden voor wat betreft de gemeente Den Haag.
  Voor andere gemeenten adviseren wij u contact op te nemen met uw eigen gemeente afdeling Milieu om een soortgelijk formulier aan te vragen.