http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/387821mwa_banner_pool.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/553986mwa_banner_nevel.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/747089mwa_banner_veiligheid.jpglink
http://www.marinowateradvies.nl/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/743385mwa_banner_yellow_tank2.jpglink
 Uitvoeren van beheersmaatregelen totaal beheersplan veiligheid

Vanaf nu zijn de NIEUWE ISSO 55.1 publicatie beschikbaar.

Het Drinkwaterbesluit en de bijbehorende regelingen hebben het Waterleidingbesluit van 2004 met ingang van juli 2011 vervangen.
Onderander daarom was het actualiseren van de ISSO 55.1 noodzakelijk.

De gewijzigde regels, nieuwe inzichten, resultaten van diverse onderzoeken, nieuwe benamingen en de behoefte aan nog meer praktische werkvoorschriften hebben een herziening van deze handleiding noodzakelijk gemaakt. De handleiding geeft een uitwerking voor de risicoanalyse van collectieve leidingwaterinstallaties en geeft voorstellen voor installatieaanpassingen en regels voor het opstellen van een beheersplan.

Nieuw in deze herziene versie zijn onder andere de uitgebreide informatie over praktische oplossingen voor het tegengaan van ongewenste opwarming van waterleidingen en een nieuwe kijk op de toepassing van alternatieve beheerstechnieken. Ook is er meer duidelijkheid geschapen over het al dan niet clusteren van elementen tot één component om de risicoanalyse verantwoord te kunnen vereenvoudigen.

Klik hier om de publicatie te bestellen.

 

Voor de risicoanalyse van een collectieve leidingwaterinstallatie kan gekozen worden tussen een beperkte en een uitgebreide analyse. Hoewel de wetgeving alleen spreekt van een risicoanalyse en de beperkte en uitgebreide analyse niet meer noemt, is ervoor gekozen om het onderscheid in de handleiding te handhaven. Het is namelijk praktisch om eerst de beperkte analyse (voornamelijk bestaande uit een inventarisatie van de aerosolvormende tappunten) uit te voeren om te bepalen of met eenvoudige maatregelen kan worden volstaan.

Voor beide benaderingen worden de resultaten van de risicoanalyse vastgelegd. Als beheersmaatregelen vereist zijn wordt hiervoor een beheersplan opgesteld. De uitvoering hiervan wordt in een logboek vastgelegd.